Alleen je hoofdhuid wassen met scalp only washes

Scalp only washes“Wauw, zij heeft lang haar! Er gaan vast veel flessen shampoo doorheen bij haar thuis.” Je zou het denken. Maar niets is minder waar! Die meid of gozer met lang haar verbruikt vaak gewoon evenveel shampoo als iemand met kort haar. Waarom? Omdat hij/zij ‘scalp only’ wast. Met scalp only was je alleen het bovenste deel en niet je puntjes.

 

Waarom wassen we ons haar eigenlijk?

Je wast je haar omdat het vies is toch? Maar hoe vies is jouw haar echt, als je besluit het te wassen? En is dan je hele haar vies, of alleen het deel bij je hoofdhuid? Vaak zijn je puntjes nog prima schoon en hoeven ze helemaal niet gewassen te worden. Bij ‘scalp only washes’ was je daarom niet je complete haar, maar alleen je hoofdhuid en het haar tot aan je oren.

 

Waarom zou je ‘scalp only’ wassen?

Elke keer als je je haar wast met shampoo beschadig je je haar en droog je het uit. Het is dus beter om zo min mogelijk shampoo te gebruiken. Geen shampoo of in ieder geval een stuk minder shampoo gebruiken op je lengtes, maakt je puntjes dan ook erg blij. Je zult merken dat je minder snel last hebt van gespleten punten, droogte, dof haar, klitten en pluis.

 

Eigenlijk is het beter om helemaal geen shampoo te gebruiken, maar dat is een heel ander verhaal. Mocht je meer willen weten, dan vind je misschien dit artikel interessant: No Poo: waarom je je shampoo wel gedag kunt zeggen

 

Hoe was je ‘scalp only’?

Maar als je er toch voor kiest om shampoo te gebruiken, was dan van bovenaf tot net onder je oren. Dat klinkt makkelijk, maar hoe doe je dat nou precies? Dit is hoe ik het doe:

  • Je maakt een lage paardenstaart
  • Dan breng je shampoo aan op het deel boven het elastiekje in neergaande stroken (masseren zorgt vaak voor klitten)
  • Houd je paardenstaart uit de weg (zelf pak ik hem beet met 1 hand en hou hem omhoog)
  • Spoel vervolgens de shampoo uit je haar
  • Als er iets over je lengtes komt is het geen ramp. Als je wilt kun je je haar beschermen door conditioner aan te brengen, voordat je begint met wassen. Spoel de conditioner er pas op het laatst uit.

 

Van beschadiging en droogte een stuk minder last… als je scalp only wast. Sorry iedereen, ik kon het niet laten om deze cheesy rijm te maken. Maar zo zie je maar langer haar betekent niet per se meer shampoo gebruiken. Kun je dat gelijk weer als tegenargument gebruiken als je lieftallige partner of familielid zeurt dat je teveel geld uitgeeft aan je haar.

Hoe was jij je haar?

Beeld: Designed by Freepik

*

Weet je dat er nog veel meer leuks is te doen op de site?

Vervolg je haaravontuur en…

Reageer: Ik geef het woord graag aan jou! Laat iets leuks van je horen in de reacties onder dit artikel
Ontdek: Neem een duik in de categorieën of start een nieuw avontuur op de homepage
Zet jezelf in de spotlight: Stuur een vraag in voor het vragenuurtje of geef je op voor Rapunzel van de Maand
Go Social: Volg Heb je HAAR Wéér op Social Media
Lees verder: Of lees verder met de artikelen hieronder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *