3 (soorten) oliën voor een snellere haargroei

*Dit is een gastblog gemaakt door mijn studiepartner en vriendin Lia 🙂 <3

3 olien voor een snellere haargroei

Heb je je ooit afgevraagd hoe je het beste gebruik kan maken van olie voor een snellere haargroei en welke oliën je hierbij het beste kan gebruiken? Als je meer wilt weten over haarolie en hoe deze al jou haarproblemen uit de weg kunnen helpen, dan is dit artikel voor jou bestemd. Lees verder om meer te weten te komen over mijn 3 favoriete oliën en hoe je ze het best kan gebruiken!

 Snellere haargroei etherische essentiele oliën

Essentiele oliën

Essentiele oliën worden gewonnen uit planten. Ze worden verkregen door destillatie via water of stoom of door koudpersen. Dit proces is altijd natuurlijk, want zodra het via een chemische weg is gemaakt zijn het geen echte essentiële oliën meer.

Er zijn veel verschillende essentiële oliën die geweldig zijn om je haar te voller en langer te laten groeien. De drie die ik uitgebreider ga behandelen zijn:

  1. Lavendel: de olie staat al bekend om zijn ontspannende werking, maar naast dat heeft het ook veel voordelen wanneer het op de hoofdhuid ingesmeerd wordt. Het verbetert de bloedsomloop waardoor het haarverlies kan voorkomen en ervoor zorgt dat de haargroei versnelt. Lavendel heeft daarnaast ook een hydraterende werking en is antiseptisch, waardoor het ook veel voordelen heeft voor mensen die last hebben van roos.
  2. Pepermunt: de geur van pepermunt wekt bij mensen positiviteit en energie op. De olie verhoogt de bloedstroom en verjongt de haarzakjes die haargroei stimuleren. Het heeft daarnaast ook een reinigende werking, dit maakt de olie perfect voor mensen met een droge hoofdhuid.
  3. Rozemarijn: in deze olie zitten veel antioxidanten die dunner worden haar tegen gaan. Ook bevordert het de bloedcirculatie wat ervoor zorgt dat de haarzakjes en haargroei stimuleert. Rozemarijn olie verwijdert poriën op de hoofdhuid dus ik ook ideaal voor mensen met roos of een jeukende hoofdhuid.

Gebruik etherische olie niet op zichzelf maar meng het met een plantaardige olie en masseer het in op de hoofdhuid. Gebruik etherische oliën nooit puur op je huid! Alleen lavendel, roomse kamille en tea tree zijn etherische oliën die puur op de huid gebruikt mogen worden. Kijk uit met etherische oliën als je zwanger bent.

Voeg enkele druppels etherische olie toe aan de plantaardige olie (max 20 druppels op 100 ml). Laat het minimaal een uur inwerken en voor een nog beter resultaat kan je met de olie gaan slapen.

 

Snellere haargroei oliën plantaardige oliën

Plantaardige oliën

Plantaardige olie wordt uit de natuur gehaald van bijvoorbeeld planten of zaden. Het bestaat voor het grootste deel uit vetzuren en glycerine. Het is het best om de olie zo puur mogelijk te gebruiken als het gaat om haar en huidverzorging.

Masseer een kleine hoeveelheid plantaardige olie in op je hoofdhuid en gebruik hierbij je vingertoppen. Je kunt de olie warm maken door het in een flesje te doen en hem even in warm water te laten liggen. Door de warmte trekt de olie beter in de hoofdhuid. Voor extra effect kun je tijdens het masseren je hoofd naar je knieën brengen dit zorgt voor een nog betere bloedcirculatie. Wikkel je haar vervolgens in een doek en laat het minimaal een uur inwerken of ga er mee slapen. De plantaardige oliën zijn goed op zichzelf te gebruiken maar je kunt ze ook goed mengen met elkaar of een paar druppels essentiële oliën toevoegen.

 

snellere haargroei oliën komijnolie

Komijn olie

Komijn olie is afkomstig van de Nigella sativa-plant, deze plant is uit Azië afkomstig. De plant heeft allemaal kleine zaden en hieruit wordt de olie gemaakt. Dit maakt het dus een plantaardige olie. Deze plantaardige olie is echter heel bijzonder, omdat het zowel inwendig als uitwendig voor gezonder haar zorgt.

Vroeger werd de olie veel gebruikt in Egypte voor een mooie bruine teint en lang gezond haar. Door inname van de olie krijg je niet alleen een mooie huid en haar maar het draagt ook bij aan een goede spijsvertering en ruimt verschillende ziektes uit de weg.

Het wordt aangeraden 1 theelepel per dag van de olie in te nemen. Komijnolie staat erom bekend dat de olie het haar versterkt en haargroei stimuleert. De olie is rijk aan antioxidanten en antimicrobiële stoffen hierdoor is de olie ontstekingsremmend.

Als de olie aangebracht word op kale plekken kan dit ook de haargroei weer stimuleren. Laat het minimaal een half uur inwerken.

Welke oliën gebruik jij voor jouw haar?

Laat Lia in de reacties weten wat jij vond van haar gastblog!

 

Weet je dat er nog veel meer leuks is te doen op de site?

Vervolg je haaravontuur en…

Reageer: Ik geef het woord graag aan jou! Laat iets leuks van je horen in de reacties onder dit artikel
Ontdek: Neem een duik in de categorieën of start een nieuw avontuur op de homepage
Zet jezelf in de spotlight: Stuur een vraag in voor het vragenuurtje of geef je op voor Rapunzel van de Maand
Go Social: Volg Heb je HAAR Wéér op Social Media
Kom kletsen: Kom in contact met anderen die hun haar lang groeien in de besloten Facebookgroep
Lees verder: Of lees verder met de artikelen hieronder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *