8 Dingen voor mijn Haar waar ik écht niet zonder kan

Een paar weken geleden was ik in grote paniek! Ik kon nergens, maar dan ook nergens meer mijn Tangle Teezer vinden. Ik was in alle staten. Uiteindelijk vond ik hem gewoon terug in een la. Een la waar ik 80 keer in gekeken heb. Af en toe..

Dit hele avontuur *kuch* zette mij wel aan het nadenken over welke haarspullen ik nou echt niet zonder kan. Wat is voor mij en mijn haar onmisbaar?

 

8 Dingen voor mijn Haar waar ik écht niet zonder kan:

 

Tangle Teezer

Tangle Teezers

Schaapjes. Meer reden dan dat had ik niet nodig om een Tangle Teezer aan te schaffen. Na de eerste paar keer borstelen vond ik het echt helemaal niks. Het was maar een onhandig ding met veel te korte pinnetjes en geen handvat. Binnen een maand kon ik niet meer zonder en ik gebruik hem nu elke dag. Als het op klitten verwijderen aankomt is dit gewoon dé borstel die je moet hebben.

 

Conditioner

Conditioners

Mensen grappen altijd dat je met lang haar vast wel liters shampoo gebruikt. Nou laat me je vertellen, zo lang haar heb ik nog niet eens, maar bij mij gaan er liters conditioner doorheen in een maand. Op de foto zie je dan ook een deel van mijn voorraad. Ja een deel, want ik heb nog meer – Wat? Er was korting! – Allemaal siliconenvrij overigens.

Shampoo daar kan ik zonder, maar conditioner is noodzaak. Ik denk zelfs dat ik vaker mijn haar was met conditioner dan met shampoo haha.

 

Flexi’s

Flexi's

Mijn 3 meest gedragen Flexi’s

Als je het mij vraagt is dit gewoon de ideale haaracccessoire. Er is niets aan een flexi-8 wat schadelijk voor je haar kan zijn. Je kan bijna elk kapsel er wel mee vast zetten. Ze zien er mooi uit en kunnen zelfs een simpele knot speciaal maken. Ze komen in allerlei maten en vormen. Geen wonder dat mijn verzameling binnen 2 jaar uitgegroeid is tot meer dan 10 flexi’s. Het enige nadeel is dat ze alleen te koop zijn in Amerika en sinds de verkoop gedaan wordt via een ander bedrijf zijn de prijzen ook omhoog gegaan. Gelukkig hebben ze wel regelmatig kortingsacties.

 

T-shirt

T-shirt

Mijn T-shirt-tulband 😛

Mensen zijn altijd verbaasd als ze zoveel witte T-shirts aan mijn wasrek zien hangen. ‘Wanneer draag je die dan, ’s nachts ofzo?’  – ‘Uhm, nope bijna elke dag wel…. Op mijn hoofd… Voor een half uurtje dan.’ Mijn haar dat is de enige reden waarom ik witte T-shirt in huis heb, want aantrekken zal ik ze nooit.

Ik droog mijn haar er nu sinds een half jaar mee en ik merk dat het vooral voor mijn haartextuur een verschil maakt. Sinds ik T-shirts gebruik komt mijn lichte slag veel mooier naar voren en ik heb veel minder last van pluis en statisch haar.

Lees ook: De T-shirt Haardroogtruc

 

Olie

Kokosolie

Voor mijn puntjes is olie een absolute must. Ik gebruikte altijd al een beetje olie, maar bleef worstelen met gespleten en uitgedroogde punten. Onlangs ben ik over gegaan op nachtelijke oliebeurten voor mijn haar met kokosolie, die ik er dan vervolgens met conditioner onder de douche uitspoel. En wat een verschil, ik denk echt dat ik daardoor een heel stuk minder hoef te gaan knippen.

Lees ook: 10 Redenen waarom Kokosolie dé beste Haarolie is

Satijn

Satijn

Ik wil niets anders meer. Als ik slaap dan is het op satijn, onder satijn en het liefst nog in satijn.

Dit is een vrij nieuwe toevoeging aan mijn lijst, want ik heb pas 2 maandjes een satijnen dekbedovertrek. En inmiddels heb ik 2 satijnen dekbedovertrekken. Het slaapt heerlijk! En het scheelt echt een hele hoop qua schade aan mijn haar.

Al had ik nou maar niet zo koppig geweest en jaren terug al geluisterd naar iedereen die maar steeds zei dat satijn zo geweldig was voor je haar. Better late than never…

Lees ook: Satijnen Kussensloop: Mooier Haar terwijl je Slaapt

Neutrale Henna

Neutrale Henna

Cassia obovata, zo heet het plantje waar dit poeder van gemaakt is eigenlijk. Maar omdat het vergelijkbare effecten heeft met henna, alleen dan zonder de rode kleur wordt het ook wel neutrale henna genoemd. Én daarnaast is er ook het risico dat je het verwart met cassia, een kaneelachtig kruid wat je absoluut niet op je hoofd wilt hebben.

Dit is mijn redding tegen Seborroisch Eczeem. Gaat het ervan weg? Nee. Maar zonder zou ik constant last hebben van jeuk, schilfers, ontstekingen, zandachtige korrels en zelfs haaruitval. Dus als ik ook maar een klein beetje jeuk begin te krijgen is dit het eerste wat er op mijn hoofdhuid gaat. Én het is ook nog eens heel goed voor je haar.

 

Kappersschaar

Kapperssschaar

Ik kan nog niet eens papier recht knippen, dus no way dat ik mijn kostbare haar zelf ga knippen. Dat was mijn mening tot 2 jaartjes terug. Toen ging ik naar de kapper en die mishandelde mijn haar zo erg en knipte er zoveel af, dat ik behoefte had om zielig een hoekje te gaan zitten huilen. En daar had ik dan 80 euro voor betaald. Dus ik besloot om toch maar een goede kappersschaar te kopen en het maar zelf te gaan proberen. Als ik het dan verpestte kon ik alleen mezelf de schuld geven.

Nu begin er eindelijk handigheid in te krijgen en knip ik lekker wanneer ik zelf denk dat het nodig is én zoveel als ik zelf denk dat nodig is. En héél héééééél af en toe ga ik dan naar een kapper – en er is maar 1 kapper die ik vertrouw – als ik denk ‘Nu wil ik even dat een professionele hand een mooie u-vorm knipt’. Maar voor de rest, echt niet, ik doe het lekker zelf. Én het bespaart me heel veel haar én heel veel geld.

Lees ook: Zelf je Haar Knippen is Makkelijker dan je Denkt met Feye’s Zelfknipmethode

 

Wat zijn dingen waar jij echt niet zonder kan als het op je haar aankomt?

Comments

  1. Ik kan ook niet meer zonder mn tangle teezer. Als ik een x mn andere borstel gebruik doet dat zoveeel pijn. En droogshampoo!

    • Fijn is ie hè! Als het om klitten gaat is het echt de ideale borstel, maar moet zeggen dat ik voor kapsels maken ook vaak een gewone borstel of puntkam erbij pak. En ik heb ook een BBB voor glans. 🙂

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *