Maandelijks Haarverslag (2): September 2015

Haarverslag September 2015

September loopt alweer op zijn eind, de herfst is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe maandelijks haarverslag! Vorige keer heb ik je aan mijn haar voorgesteld en deze keer ga ik vertellen wat mijn haar allemaal beleefd heeft de afgelopen paar weken.

 

Haargroei

Kappersbezoek

kappersbezoek 28 Augustus 2015

Bedankt aan Sas (de kapster) voor het spelen van fotograaf tussen het knippen door

Hou je hart vast, want dit is megaschokkend! – voor mij dan haha – Ik ben bij de kapper geweest. Bij de kapper. Nee, echt waar! Dat is nogal wat, want ik ga nooit naar de kapper. Ik vertrouw niemand met een schaar, vooral niet in de buurt van mijn haar. Het was geen lichte keuze en als ik geen goede kapper had gehad dan zou het een keuze zijn die ik nooit gemaakt had, maar ik zat er echt even helemaal doorheen met mijn haar. Zeg maar gerust dat ik een beetje richting koekoek ging en mijn haar ging zien als iets wat het op me gemunt had. En dan kun je beter iemand anders, iemand die luistert en die knipt als de beste – 1 cm is 1 cm bij haar, en ja ik meet na -, je haar laten knippen dan dat je zelf aan de slag gaat en er in frustratie 10cm af knipt.

Ik verliet de kapsalon met 2cm minder aan haar, een mooie u-lijn en een nette pony, dus ik was wel weer tevreden. Naar de kapper gaan is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, – het is een beetje vergelijkbaar met naar de tandarts gaan voor mij haha-  maar aangezien ik dus een goede kapper heb waarmee ik ook nog eens leuk over haardingen kan praten was het ook weer niet zo erg.

Haarlengte

Ik ging augustus uit en september in met 74,5 cm en inmiddels heb ik de 75,5 weer bereikt. Ik hoop dit jaar nog de 80cm aan te tikken, maar het zal krap worden. Maar ik hou de moed erin!

30 September: 75,5cm/-0,5cm/BSL(Amazone-lengte)

Voorkant Haar 30 September 2015

Haar 30 September 2015

Haarroutine

Pre-washes met kokosolie

Vorige keer vertelde ik over mijn plan om voortaan regelmatig haarmasker een nachtje in te laten trekken. Dit heb ik niet gedaan, in plaats daarvan ben ik aan de slag gegaan met kokosolie.

Bijna elke avond voor wasdag – om de dag is dat voor mij – smeer ik een enorme hoeveelheid kokosolie in mijn haar, laat ik het een nachtje intrekken en was het er de volgende dag weer uit met conditioner. En het lijkt te werken, ik heb het idee dat mijn haar er beter uit ziet en de puntjes voelen niet meer zo droog aan en er zijn amper gespleten punten bijgekomen.

Heb alleen wel wat moeite consequent te blijven, soms heb ik gewoon geen zin om kokosolie in mijn haar te kwakken en wil ik het liefst gelijk mijn bedje in.

Nieuwe conditioner

Ik heb er een babytje bij in mijn haarproductenverzameling: een nieuwe conditioner. De Andrelon Puur Natuurlijk Zuiver en Zen conditioner om precies te zijn. – Die overigens verre van natuurlijk is, maar hij is tenminste vrij van siliconen.

Don’t get me wrong… Ik hou van mijn Surya Brasil maskers, maar met 3 potten per maand à la 14 euro stuk ging mijn portemonnee zich toch wat leeg en eenzaam voelen. En de Andrélon condish is amper 4 euro, dus ja. Nu wissel ik het masker en de conditioner maar af om mijn portemonnee én mijn haar tevreden te houden af.

De conditioner werkt veel minder goed als het masker, maar mijn haar wordt er wel schoon van. Voor nu is het oké, maar ik blijf wel doorzoeken naar een betere die niet zoveel nare ingrediënten heeft en toch iets meer verzorging biedt.

Lees ook: Review Andrélon Puur Natuurlijk Zuiver en Zen Conditioner

Droogshampoo

Jaren terug was ik door het dolle heen: Ze verkochten droogshampoo bij de Kruidvat! Eindelijk iets waardoor ik niet door het leven hoefde eruitziend alsof ik met mijn haar in de frituurpan had gehangen, ook al waste ik ie-de-re dag mijn haar! Maar van mijn enthousiasme bleef weinig over nadat ik tot de ontdekking kwam hoe erg het spul stonk, hoe vies mijn haar erdoor ging voelen, hoe grijzig en dof het mijn haar eruit liet zien en het ergste nog, hoeveel jeuk het me bezorgde. Dus nee, ik ben niet zo’n fan van droogshampoo. En nadat ik ooit ook nog een keertje een halve bus talkpoeder op mijn hoofd heb geleegd onder het mom van doe-het-zelf droogshampoo – waarbij mijn haar er dus ook uitzag alsof ik een halve bus talkpoeder op mijn hoofd had geleegd – was ik wel klaar met het hele idee van droogshampoo.

Nu een paar jaar later ben ik weer redelijk gekalmeerd en is mijn droogshampootrauma weer weggezakt. Dus toen ik onlangs op wat recepten stuitte met hele andere ingrediënten dan talkpoeder durfde ik het wel aan om nog een keertje te proberen. En wat een verschil zeg. Niet alleen met de eerdere droogshampoo’s maar ook als het gaat om mijn haar! Geen witte waas, een lekkere geur, geen jeuk, snel resultaat en niet te vergeten haar dat er fris uitziet, zelfs nog de dag na het aanbrengen!

Het is nu niet zo dat ik mijn wasbeurten van om de dag naar een week ga strekken, want ik denk dat mijn hoofdhuid dan een woede-aanval krijgt, maar een extra dagje tussen de wasbeurten in vind ik al een hele verademing!

Lees ook: DIY: Droogshampoo voor alle Haarkleuren

 

Uitdagingen

Mijn doelen voor de komende maand

Consequent blijven

Regelmatig denk ik bij mezelf: ‘Ik ga dit elke dag doen!’ En dat doe ik dan een week en dan vergeet ik het al een keer of ik heb een keertje geen zin en voordat ik het weet doe ik het gewoon helemaal niet meer. Nee, consequent zijn is niet altijd mijn sterkste punt, dus het is zeker iets om aan te werken.

De pre-washes met kokosolie werken echt heel goed, dus ik ga heel hard mijn best doen dat regelmatig te blijven doen. Ik zal niet te streng voor mezelf zijn, het hoeft echt niet voor elke wasbeurt, maar elke 2e wasbeurt moet toch te doen zijn. Toch….? O:)

En om het dan nog zwaarder *kuch* te maken voor mezelf wil ik ook elke 2 weken neutrale henna behandelingen gaan doen. Daar kan ik eigenlijk niet onderuit, want ik begin weer meer last van seborroisch eczeem te krijgen nu de herfst begonnen is en de verwarming weer vaker aangaat. Joepie! Ik verlang nu al terug naar de zomer. *zucht*

Nieuwe kapsels leren

Ik betrap mezelf erop dat ik bijna altijd dezelfde vlechten en knotten maak, of daar zelfs te lui voor ben en gewoon mijn haar los houd of een paardenstaart indoe. En het is gewoon te saai voor worden, en daar hou ik niet van. Dus ik ben van plan om een lijstje te gaan maken met vlechten en knotten die ik graag wil leren, mijn doel is er komende maand minstens 1 nieuw kapsel per week uit te proberen én te kunnen natuurlijk. Ik heb al wat ideeën, dus dat moet goedkomen – hoop ik.

Haar 30 September 2015

Dat was het weer voor deze maand. Eind volgende maand ben ik weer terug met een nieuw haarverslag. Wil je tussendoor ook op de hoogte blijven van mijn haar en of ik wat bak van de kapseluitdaging die ik mezelf heb gegeven, neem dan vooral een kijkje op de facebookpagina van Heb je HAAR wéér!

Hoe gaat het met jouw haar?

Liefs, Kayleigh

Comments

  1. Leuk artikel! Mooie lengte heb je, je haren zien er erg mooi uit. Haha, ik herken het kappersgedeelte wel. Mijn eigen kapster heeft een classic lengte en is 60 jaar oud. Haar kan ik met gemak vertrouwen, maar toch zit ik altijd gespannen in de stoel ´wat als .. ze net te veel eraf knipt!! Slaat gewoon nergens op haha ! Ben benieuwd of je je doelen/voornemens gaat volhouden, zou erg ideaal zijn natuurlijk 🙂

    • Dankje! Dat wekt zeker wel vertrouwen als je eigen kapster classiclengte heeft! Dan weet je wel dat je in goede handen bent. Maar toch blijft het altijd spannend. Qua knippen vertrouw ik mijn kapster echt, maar ik word altijd ongelukkig van al die producten die erin gaan en het geföhn. Het is me nog nooit overkomen dat ze er teveel heeft afgeknipt, wel eens een keer te weinig haha 😛

      Ik hoop dat het me gaat lukken, ik vind het altijd zo moeilijk consequent te blijven. Vooral nu de herfst er weer is, dan wil ik gewoon lekker snel onder de douche springen of mijn bed in met die kou en niet nog 80 dingen te hoeven doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *