Haarverslag (3): De Big Chop, Maagdenhaar en een Nieuwe Oude Routine

Haar Februari 2016 71cm

Het is hoog tijd voor een nieuw haarverslag. Het is veel te lang geleden dus ik ga je in dit artikel lekker bijkletsen over de laatste veranderingen aan mijn haar, haarroutine en haardoelen. Mijn eerdere haarverslagen kun je hier vinden: Introductie en mijn haarverslag van September 2015.

 

Knipperdieknip

Het voelt zo kort! Maar ik heb geen spijt. Ik dacht ergens dat ik het niet zo durven, maar in een uitbarsting van moed gedreven door enorme frustratie heb ik mijn haar met bijna 10 cm gekortwiekt. Dat klinkt misschien wat overdramatisch en lijkt het helemaal niet zoveel, maar als je bedenkt dat ik bijna 2 jaar over die 10 cm gedaan had was het toch een aardige big chop.

Ik was het gewoon zo zat om tegen gespleten punten aan te kijken. Ik had me eigenlijk voorgenomen om dit jaar mijn lengte bij te houden op mid-back en geleidelijk proberen alle schade eruit te knippen, maar mijn haar ging zo hard achteruit dat rigoureus ingrijpen gewoon noodzakelijk was. Al dat beetje-bij-beetjegedoe dreef me ook haast tot waanzin, ik ben toch meer het type van huppakee klaar ermee; maar dat ik zo lang zo hard heb gespaard voor de lengte die ik had, maakte het toch wel een hoge drempel om overheen te moeten.

De gespleten punten zaten echt schokkend hoog, dus in eerste instantie dacht ik 15 cm, maar ik ben gestopt bij ong. 8 cm. Ik kijk het even aan en hopelijk is die overige 5 à 7 cm niet nodig.

Mijn haar is in ieder geval al enorm opgeknapt. Geen gespleten punten die je van een meter afstand nog kon zien meer. Veel minder klitten. En een volle hemline waar ik heel blij mee ben. Tuurlijk, het is wel even wennen en het voelde de eerste dagen haast alsof ik een vinger ofzo kwijt was, maar in tegenstelling tot vingers groeit mijn haar gelukkig gewoon weer terug.

 

Virgin Hair

Dacht niet dat ik ooit nog zou kunnen zeggen dat ik weer maagd ben haha. Maar als het op haargebied aankomt ben ik weer een virgin. Joehoe!

Ik was 11 toen ik mijn haar voor het eerste blondeerde, jarenlang volgden er talloze kleuren en verfbeurten tot ik zo’n 3 jaar geleden stopte met verven. En ziehier het resultaat! Inmiddels is mijn haar vrij van elk spoortje verf of andere chemische troep. Ik heb mijn eigen haarkleur weer helemaal terug!

Ergens snap ik wel dat ik al die jaren geverfd heb, en ja toegegeven heel af en toe kriebelt het nog, maar wat ben ik blij om mijn hele haar weer in de natuurlijke kleur te hebben. Al zeg ik het zelf, mijn eigen haarkleur mag er best wezen.

 

Een nieuwe routine

Of ik zou beter kunnen zeggen: oude routine; want ik heb wat oude bekenden weer terug mijn leven in gelaten. Zo gebruik ik sinds een maandje weer een haarmasker met siliconen na ruim anderhalf jaar cone-vrij te zijn geweest; en heb ik mijn oude vertrouwde kappershaarborstel weer in gebruik genomen omdat ik de Tangle Teezer aan de kant heb gemikt.

Waarom ik voorlopig afscheid heb genomen van de Tangle Teezer kun je lezen in een eerder artikel. De reden voor mijn terugkeer naar siliconen vertel ik je een ander keertje.

Overigens gebruik ik ook nog steeds een siliconenvrije conditioner, die van Yes to Carrots, als mijn wapen voor CO-washing en het uitspoelen van olie. En hoewel ik even geëxperimenteerd heb met een andere shampoo ben ik toch van mening dat er geen betere shampoo is voor mijn delicate hoofdhuid dan de Weleda Havershampoo. Dus zie, ik ben nog niet helemaal van mijn geloof afgevallen, ik gebruik ook nog steeds veel ‘natuurlijke’ haarproducten. Maar ik moet eerlijk zijn, ik denk nog niet dat ik de juiste routine heb gevonden, dus ik blijf doorzoeken. Ik denk dat ik weer eens jojoba-olie aan ga schaffen, daar heb ik in het verleden toen ik heel veel gespleten had ook veel profijt van gehad.

 

Hoe staat het ervoor?

Behalve de lengte en alle verfschade die er nu uit is, is er weinig aan mijn haar veranderd. Ik heb wel een cm’tje aan staartomtrek verloren, maar dat is vrij normaal in de winterperiode.

Mijn haarlengte is nu 71cm en dat betekent dat ik weer op BSL terug ben, maar dat ik ook maar 5 cm verwijderd ben van Mid-Back, dus het valt nog mee.

Mijn haarcode is op dit moment: 1c, F/N, ii, V, BSL (Amazonelengte)

Als voornaamste doel heb ik de gespleten punten uit mijn haar houden, zodat ik het eindelijk weer langer kan laten groeien en mijn weg kan vervolgen naar taille. Ik hoop tegen de zomer mijn weg weer teruggegroeid te hebben naar Mid-Back, maar gewoon weer blij kunnen zijn met mijn haar, op welke lengte dan ook, is denk ik het allerbelangrijkst..

 

En, hoe gaat het met jouw haar? Een goede start gemaakt met het behalen van je haardoelen voor dit jaar?

Liefs, Kayleigh

Comments

  • Dankje! Helaas is het inmiddels al weer flink gespleten aan de onderkant, maar ben nu druk aan het SD’en om niet nog een big chop te hoeven doen. 😛 Haha ja groei groei haartjes, kan niet snel genoeg 😉

 1. Hee,

  Lang geleden dat ik je site heb bezocht.
  Weer een hoop leuke en interessante artikelen te lezen!
  Je haren zien er erg mooi uit, soms is het gewoon nodig om een big chop te doen, ook al doet het pijn in ons hart (haha)
  Ik zit nog steeds in een haar dilemma .. erg droge punten, maar ik blijf proberen en geef de hoop niet op 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *