Mijn 10 goede voornemens voor mijn haar en blog in 2018

Het mag eigenlijk niet meer, maar ik doe het toch. 😛 Gelukkig nieuwjaar lieve Rapunzels! 2017 zit er toch echt al weer 2 weekjes op en we zijn weer begonnen te tellen bij 1, maar dan in het jaar 2018. Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook goede voornemens voor ons haar. Dit zijn die van mij!

   zijschuin lang haar goede voornemens 2018

Goed voornemen 1: Taillelengte aan de voorkant

Mijn oorspronkelijke einddoel! Ik kom nog 1,5 cm te kort voor taille aan de buikkant. Aan mijn rugkant reiken mijn puntjes wel al tot aan mijn taille. 1,5 cm in 1 jaar moet toch wel lukken denk ik zo.

 

Wil ik het dan helemaal niet meer langer laten groeien dan taille?

Ik zou het graag tot op mijn stuitje laten groeien. Maar voor nu gaat de gezondheid van mijn haar voor en hou ik het dit jaar dus op taille. Misschien in 2019. 😉

 

Goed voornemen 2: Gezond haar/minder gespleten punten

Dit jaar ga ik niet meer voor veel groei, zoals in eerdere jaren. In 2018 ga ik me vooral richten op gezonder haar zonder al te veel gespleten punten.

Goed voornemen 3: Dikte/volheid in de punten

Hoe verder naar beneden, hoe dunner mijn haar. In 2018 wil ik graag wat meer volheid in mijn punten.

 

Goed voornemen 4: Elke maand knippen

Vanaf 2018 ga ik elke maand ongeveer een cm afknippen. Ik heb nu de lengte waar ik blij mee ben, maar ben eerlijk gezegd echt doodongelukkig met de staat van mijn haar. Door regelmatig te knippen wordt mijn lange haar hopelijk een stuk mooier, voller en gezonder.

Goed voornemen 5: No Poo blijven en succesvol No Condish worden

In 2017 heb ik de shampoo dan echt verbannen naar een uithoekje van mijn badkamerkast. Maar hij is niet alleen, de conditioner houdt hem gezelschap. Ik heb de shampoo en conditioner ingeruild voor een mix van shikakai, amla, reetha, een appelazijnspoeling en jojoba-olie. In 2018 hoop ik dit vol te houden. Mijn punten zijn wel wat droog, dus ik ben nog op zoek naar een echt goed natuurlijk alternatief voor conditioner.

Goed voornemen 6: Meer kapsels leren

Een van de redenen om mijn haar lang te laten groeien was het kunnen doen van veel verschillende kapsels. Maar hoe langer het werd hoe minder kapsels ik eigenlijk deed. Het laatste jaar draag ik het al wat meer vast, maar ik doe vaak hetzelfde. Dit jaar wil ik dus wat meer nieuwe kapsels leren én ze dan ook daadwerkelijk dragen.

Goed voornemen 7: Gelukkig zijn met mijn haar

Wat we ook doen, het is nooit goed genoeg. Het moet altijd langer, mooier, voller, sneller. Dit jaar wil ik gewoon eens leren tevreden zijn met wat ik heb.

Goed voornemen 8: Mezelf meer ademruimte gunnen

Ik ben ook maar een mens en ik durf best toe te geven dat én studie, én hobby, én stage én bloggen gewoon te veel is. Ik kan het wel, maar de vraag is of ik het mezelf zo zwaar wil maken? Het antwoord is te lang ja geweest en nu wordt het tijd voor een nee. Af en toe is een avondje niks doen op de bank ook gewoon goed. Ik mag best iets liever voor mezelf zijn. Ik blijf bloggen, maar de ene maand is dat redelijk vaak en de andere maand misschien eens wat minder. Dat is oke. Het is ten slotte een hobby en geen baan. 😉  Met vragen kun je overigens altijd bij me terecht!

Goed voornemen 9: Meer video’s maken

Ik post misschien minder vaak iets op mijn blog, maar als ik het doe wil ik wat vaker video’s in plaats van artikelen plaatsen. Het idee is om vooral tutorials te maken; filmpjes waarin ik laat zien hoe je zelf kapsels doet. Hoe ik dit precies vorm wil geven moet ik nog even bekijken.

Goed voornemen 10: Meer aandacht voor langhaarvriendschappen

In 2017 ben ik begonnen met de Lang Haar Facebook Community. Ik vind het ontzettend leuk om contact te hebben met anderen die hun haar lang hebben of laten groeien. Daarom wil ik, ondanks dat ik misschien minder vaak blog, wel het contact houden met de leuke mensen die ik ontmoet heb dankzij het bloggen!

 

Wat zijn jouw voornemens voor 2018?

*

Weet je dat er nog veel meer leuks is te doen op de site?

Vervolg je haaravontuur en…

Reageer: Ik geef het woord graag aan jou! Laat iets leuks van je horen in de reacties onder dit artikel
Ontdek: Neem een duik in de categorieën of start een nieuw avontuur op de homepage
Zet jezelf in de spotlight: Stuur een vraag in voor het vragenuurtje of geef je op voor Rapunzel van de Maand
Go Social: Volg Heb je HAAR Wéér op Social Media
Kom kletsen: Kom in contact met anderen die hun haar lang groeien in de besloten Facebookgroep
Lees verder: Of lees verder met de artikelen hieronder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *